DESPRE FESTIVINUM


FESTIVINUM 2004 - INCEPTUTUL

Festivinum, primul festival outdoor de amploare al vinului romanesc, a avut loc la Bucuresti in perioada 28 - 30 mai 2004 in Parcul Herastrau, intrarea din Piata Charles de Gaulles.

Pe langa desfasurarea in sine a evenimentului nu au fost uitate valorile si beneficiile vinului pe care Festivinum a dorit sa le promoveze inca de la prima editie: traditie, noblete, eleganta, sanatate.

De asemenea, Festivinum si-a asumat un rol activ iar actiunile din cadrul acestuia au avut atat un rol informativ cat si educativ.

La sfarsitul acestui eveniment bucurestenii au fost mai bucurosi, mai informati, mai constienti de beneficiile pasive si active pe care le are bautura traditionala a romanilor - vinul.

 

In zilele dedicate Festivalului, au fost primiti la un pahar de vin peste 15.000 de oameni.
 


FESTIVINUM 2005 - IASI, CONSTANTA, CLUJ, BUCURESTI

 

In 2005, Festivinum devine o sarbatoare nationala, fiind prezent la Iasi, Constanta, Cluj si Bucuresti. Anul acesta, festivalul este construit pe trei vectori care ii garanteaza succesul ca eveniment major al vinului romanesc:


A) Componenta Business o seara in cadrul manifestarii este dedicata relatiilor cu presa si cu oamenii de afaceri locali. Receptia organizata isi propune sa creeze ocazia unor noi parteneriate la nivel regional, in vederea dezvoltarii mediului de afaceri specific lumii vinului.


B) Componenta Mondena una dintre serile manifestarii este dedicata promovarii vinurilor in cele mai selecte restaurante si hoteluri partenere din orasele respective. Promovat in prealabil in media locala, evenimentul va aduce cele mai alese soiuri romanesti de vinuri in atentia liderilor de opinie ai comunitatii.


C) Componenta Outdoor in toate zilele festivalului, in zonele centrale ale fiecarui oras, vor fi amplasate terase elegante, la care vor fi invitati oaspeti ai locului pentru a gusta un pahar de vin bun intr-un spatiu adecvat. Se vor organiza concursuri in aer liber, iar serile vor fi animate de muzica unor cunoscute formatii romanesti cu priza la publicul educat. Evenimentele se vor incheia cu focuri de artificii.

 

In acest fel, luna MAI devine o LUNA A VINULUI pentru romani si pentru traditiile si obiceiurile lor pastrate din cele mai vechi timpuri.

DAU DE BAUT (PARTICIPANTI)

LE PLACE VINUL (PARTENERI MEDIA)

TOARNA IN PAHARE (ORGANIZATORI)

 

Prima pagina | Despre... | Eveniment | Parteneri | Participanti | Presa | Concurs | Forum | Contact

 Un eveniment organizat de Patronatul National al Viei si Vinului - PNVV | Comunicare sub influenta vinului: CORE TARGET MEDIA